Am I the sun? Är jag solen?

An excellent post from Anna about the challenges currently facing her hometown…

Annas Art - FärgaregårdsAnna

Note: English text below the Swedish

Trosa kommuns politiker, som är satta att leda utvecklingen har under många år lyckats leva på gamla meriter. På senare år har dock verkligheten hunnit ikapp dem.
De kan inte längre stoltsera med topplaceringar på diverse rankinglistor, som numera är så populära för kommunpolitiker att lyfta fram som framgångskvitton.

Jag ritade för några år sedan en teckning som anspelar på kommunens stadsvapen och spådde just att kommunens män (för det är mest gråsprängda äldre män som bestämmer) kanske en dag flyger för nära solen, precis som Ikaros.

IKAROS

Rankingplaceringarna har nått lägre nivåer än tidigare de senaste åren och kommunens män gör inte särskilt mycket åt det utan skyller mest på orsaker som de själva inte tycks kunna råda över. Således lär man ju heller inte kunna förbättra situationen eftersom man saknar insikt om sin medverkan till att en förskjutning nedåt har skett på listorna.

View original post 647 more words

Author: Thomas

I am branch secretary of NAS West Norfolk and #actuallyautistic (diagnosed 10 years ago at the comparatively advanced age of 31). I am a keen photographer, so that most of my own posts contain photos. I am a keen cricket fan and often write about that subject. I also focus a lot on politics and on nature.

%d bloggers like this: