Fjärilar i Trosa – Butterflies in Trosa Sweden part 1

In thios post Anna focuses on butterflies in and around Trosa and alomng the way gives me an honourable mention…

Annas Art - FärgaregårdsAnna

I västra Trosatrakten och Tureholmshalvön går det fortfarande att beskåda ett rikt fjärilsliv. Ingrid Benson har lånat ut några av sina fjärilsbilder, som hon tagit på alla möjliga slags fjärilar som dykt upp framför kameran.

Det är roligt att fotografera och gå på fjärilsjakt. Har du väl börjat går det inte att sluta låta ögonen scanna efter fjärilar. Lite som att gå i svampskogen, fast med fjärilar som sökobjekt istället. Prova får ni se. Öppna ögonen och försök att zooma in fjärilarna med kameran. Det går att stå ganska långt ifrån och ändå få tydliga bilder. Se till att försöka fånga både över- och undersida på fjärilsvingarna. En mängd arter avslöjar sin tillhörighet endast genom en kombination av över- och undersida. Många arter är mycket lika varandra och då kan över eller undersida skilja dem åt.

In west Trosa and Tureholm peninsula there´s lots of butterflies to discover. Ingrid Benson

View original post 264 more words

Author: Thomas

I am a founder member and currently secretary of the West Norfolk Autism Group and am autistic myself. I am a very keen photographer and almost every blog post I produce will feature some of my own photographs. I am an avidly keen cricket fan and often post about that sport.

%d bloggers like this: